Која сум јас?

Која сум јас? Многумина од вас ме познаваат. Јас сум девојката со вечната инспирација. Онаа која неисцрпно пишуваше. Девојката која секој ден го преточуваше на хартија. Сега реши да ги подотвори вратите од својот свет и за оние кои досега не ја запознале.

Wednesday, July 24, 2013

МААНИ

Некогаш барав личност која ќе ги забележи сите мои добри страни. Барав личност за која ќе си ги истакнам доблестите за така да станам привлечна и посакувана. Не знаев. Не знаев што е всушност вистинска љубов. Требаше да пронајдам некој пред кого ќе се отворам како непрочитана книга. Некој кој ќе научи како звучи секој мој погрешен збор, како изгледам кога сум тажна и лута. Не само на мене, секому му треба таа личност, бидејќи оној кој ќе те сака откако ќе ги дознае сите твои маани е оној кој ќе те сака вечно.

Да, точно е. Не верувам јас во вечна љубов. Во стареење заедно. Но сакав и јас еднаш. Му ги покажав сите мои лица и тој ги прифати како да немам лоши страни. Имав толку многу и сеуште се тука. А јас - неверник, уништив се. Тој остана некаде во минатото, времето ги избледи сеќавањата, но моите маани се сеуште тука. И тој сеуште ги сака. И јас ги сакам неговите. Колку време и да помине, тоа е единственото што го признавам за вечно. Единственото што ќе трае засекогаш. Моите маани и начинот на кој тој ги прифати. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.